msc grandiosa cruiseschip

Meest milieuvriendelijk cruiseschip is in Rotterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het is een bijzondere dag voor havenstad Rotterdam. Daar meerde vandaag namelijk het meest milieuvriendelijke én meest innovatieve cruiseschip ter wereld aan: de MSC Grandiosa.

De reis van het cruiseschip begon donderdagavond al in de Franse havenstad Saint-Nazaire en vanmorgen kwam-ie aan in Rotterdam. Het enorme schip is meer dan 331 meter lang, 43 meter breed en 65 meter hoog. Aan boord zijn 2421 hutten, elf restaurants, twintig bars, een kristallen trap, een winkelcentrum en acrobatische shows van Cirque du Soleil.

Milieuvriendelijk

Het is niet de grootte van het schip maar de milieuvriendelijke technologieën aan boord dat het vaartuig zo bijzonder maakt: het produceert negentig procent minder schadelijke stikstofdioxide. Ook heeft het een nieuw systeem dat het afvalwater zuivert.msc grandiosa cruiseschip

Alle snufjes bij elkaar zorgen ervoor dat de Grandiosa minder brandstof per passagier verbruikt. Indien nodig kan het schip gebruik maken van wal-stroom zodat wanneer het stilligt aan de kade motoren niet hoeven te draaien. Stroom vanaf het vaste land wordt dan gebruikt. Helaas zijn er nog maar drie havens op de hele wereld waar dat kan.

Nachtje slapen

Vandaag slapen in Rotterdam zo'n tweeduizend reisagenten een nachtje aan boord van het schip. Zij krijgen meer informatie over het milieuvriendelijke schip. Daarmee kunnen ze mensen die een cruisetocht willen maken goed informeren. Dinsdag vaart het schip verder naar de Duitse stad Hamburg.msc grandiosa

Anderen lazen ook: Greta (16) komt met zeilschip aan in New York

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zoon boot wil ik ook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps