Unsplash

Meeste mensen worden niet wat ze als kind bedachten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Piloot, dierenarts of misschien zelfs topsporter. Veel kinderen dromen over wat ze later willen worden. Uit onderzoek blijkt nu dat veel mensen later toch een ander beroep kiezen dan dat ze als kind wilden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deed het onderzoek door 20.000 leerlingen in de brugklas te vragen naar hun droomberoep. Wat wilden ze graag worden én wat is daar 20 jaar later van terechtgekomen? Uit het onderzoek blijkt dat in totaal één op de vijf kinderen later is gaan doen wat hij of zij vroeger al hoopte. Dat zijn vooral mensen die graag in de bouw, het onderwijs of in de zorg wilden werken. 

Kapper of piloot?

Veel jongens zeiden tijdens het onderzoek dat ze graag piloot, architect, politieagent of automonteur wilden worden. Meisjes droomden vooral over het beroep van kapper, dierenarts, dierenverzorger, leraar of kleuterjuf. Van alle jongens die piloot wilden worden is het uiteindelijk zeven procent gelukt.

Wat willen Kidsweek-lezers later worden? En denken ze dat ze dat later ook nog willen?

Isa (10): 'Ik wil graag later in het ziekenhuis werken. Het liefst als dokter op de gipskamer. Dat wilde ik al toen ik twee jaar was en wil ik nu nog steeds. En ik denk dat ik dat later nog steeds wil.'

Casper (9): 'Ik wil later graag piloot worden omdat ik het leuk vind om te vliegen. Ik denk dat ik dat later nog steeds leuk vind omdat ik dan naar verre landen kan vliegen.'

Anderen lazen ook: Gek beroep: Koninklijke zwanenteller

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil graag dierenarts worden en ben er ook slim genoeg voor dus ik denk dat het wel lukt Duimomhoog

Ik wil later graag Egyptoloog worden. Dat willen ook niet veel kinderen/mensen!

BV je wil op je achtste boer worden dan denk je daar anders over als je 29 bent Blij

Ik wil piloot of politie in burger worden. Dan mag je met een sirene op het dak van je auto door rood rijden en wat een politie in een politieauto mag doen.

Ik wil later advocaat worden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.