Beeld: deuitvinders.com

Meester bedenkt high-five-machine

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Iedere ochtend kwamen ze met een dikke high five of hand shake van de meester de klas in. Corona maakte dat voor groep 5 van basisschool Olof Palme in Drunen wel erg moeilijk. Nu heeft hun meester dé oplossing bedacht. Een high-five-machine!

Dit leuke moment om de dag op te starten was eigenlijk onmisbaar, vond iedereen. En dus bedachten meesters Hans en Mark een andere manier. Een houten apparaat met een nephand eraan, waarmee de kinderen de meester toch kunnen groeten. De nephand geeft een high five als het kind op het pedaal trapt. 

Anderhalf Beter Challenge

De machine werd in een paar dagen in elkaar geknutseld door de schoonvader van meester Hans. Ook werd -ie ingezonden voor de 'Anderhalf Beter Challenge', die gisteren officieel van start is gegaan. Daarin dagen De Ontdekfabriek en Philips kinderen uit om samen met hun ouders uitvindingen te bedenken voor de anderhalvemeter-maatschappij. 

Snap je nog steeds niet hoe die high-five-machine nou werkt? Kijk dan even naar het filmpje hieronder!

Anderen lazen ook: Noor (9) doet online training om corona-angst te overwinnen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.