meeuw londen

Meeuwen stelen de show op verkeerscamera

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In Engeland heeft iedereen het over ze: meeuwen Graeme & Steve. De vogels stelen al een paar dagen de show op een verkeerscamera in Londen.

De beroemde meeuwen zitten op de Londense straat Brunswick Road. Daar hangt een verkeerscamera, waar de vogels iedere dag voor gaan zitten. De camera is eigenlijk bedoeld om het verkeer in de gaten te houden. Als er files ontstaan, kunnen ze dat dan meteen doorgeven aan radiostations. De vogels doen nu dagelijks verslag van het verkeer.

600.000 keer

De meeuwen kwamen terecht op het Twitter-account Transport for London. Daar wordt normaal gesproken altijd verkeersinformatie gedeeld. Alleen zitten de vogels een beetje in de weg. Een video van een van de meeuwen is inmiddels al meer dan 600.000 keer bekeken.

Dat is ook niet gek, want het beeld is heel grappig. Het lijkt namelijk net alsof de meeuwen snappen dat ze bekeken worden. Ze staan als een stel verslaggevers voor de camera. Graeme & Steve komen ook dagelijks terug, dus het zijn trouwe werkers. Iets voor de Engelse nieuwszender BBC misschien?

Anderen lazen ook: 6 dieren die kans maken op social media-prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps