Beeld Royal Caribbean

Mega-cruiseschip vol glijbanen en attracties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het is gloednieuw, superluxe en heeft heel veel attracties voor kinderen. Op het allergrootste cruiseschip ter wereld, de Icon of the Seas, kun je vanaf komend voorjaar op vakantie. Als je tenminste een dikke portemonnee hebt. 

Het splinternieuwe schip is 365 meter lang. Dat is net iets langer dan de Eiffeltoren hoog is. Het heeft twintig dekken en plek voor bijna tienduizend passagiers. Het schip is zó groot dat alle passagiers een speciaal gps-apparaatje krijgen om te zorgen dat ze niet verdwalen.

Beeld Royal Caribbean
Vervelen is er onmogelijk. In het enorme theater met gigantische waterval en 1400 zitplaatsen zijn de hele dag voorstellingen. Ook is er een gigantische klimmuur, een ijsbaan en zijn er zeven themazwembaden. Spectaculair zijn ook de zes enorme waterglijbanen. Bij eentje maak je zelfs een vrije val.
Beeld Royal Caribbean
Echte waaghalzen kunnen op grote hoogte een stuk aan de buitenkant van het schip klauteren om daarna via een kabelbaan keihard weer binnenboord te roetsjen.

Beeld Royal CaribbeanGenoeg van alle waterpret? Ook aan groen is gedacht. Op het schip is een ‘stadspark’ waar je kunt uitrazen of -rusten.
Beeld Royal Caribbean
De kamers zijn natuurlijk ook super-de-luxe. Er is zelfs een drie verdiepingen tellend ‘buitenhuis’, compleet met minituin met witgeschilderd en een brievenbus. Extra leuk is dat je vanuit je slaapkamer via een glijbaan naar de woonkamer kunt.

Beeld Royal CaribbeanGoedkoop is een vakantie op de Icon of the Seas niet. De goedkoopste tweepersoons hut kost al snel drieduizend euro voor een weekje.

Anderen lazen ook: Superluxe trein tuft door Japan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook