Smaragd

Mega-grote smaragd gevonden in Zambia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Heldergroen van kleur en met het gewicht van méér dan flink pak suiker. Geologen vonden in een mijn in het Afrikaanse land Zambia een enorme en zeldzame edelsteen: een smaragd. 

Omdat het gevonden exemplaar zo bijzonder is, kreeg de steen zelfs een naam: Inkalamu. Dat betekent leeuw. 

Ongeslepen smaragden krijgen bijna nooit een naam. Dat gebeurt alleen als ze heel bijzonder zijn. Deze 'leeuwensmaragd' werd gevonden in de grootste smaragdenmijn van de wereld.

Groot en helder

Op de website van het edelstenen-bedrijf dat eigenaar is van de mijn, staat dat er in de afgelopen tijd veel bijzondere edelstenen zijn gevonden. Geen enkele had dezelfde kleur, grootte en helderheid als deze.

Goed doel

De enorme edelsteen zal verkocht worden op een veiling in Singapore. De waarde ervan is nog niet bekend, maar 10% van het geld dat ervoor betaald zal worden is voor de dierenbescherming in Zambia.

Anderen lazen ook: Pastoor vind mega-diamant.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het soms dat je een belonig

Mag krijgen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.