Dino in Brussels museum

Megagrote vleesetende dino ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

In het Aziatische land Oezbekistan werd zo'n veertig jaar geleden een bijzondere bot gevonden. Het bleek een stuk van een bovenkaak van een dino te zijn. Slimme wetenschappers weten nu eindelijk wat voor dino: de Ulughbegsaurus uzbekistanensis. 

Dat is nog eens een goede naam voor galgje! Maar wat was dit nou voor dier? Een gigagrote vleeseter! Aan de hand van dit stukje bot konden de wetenschappers schatten dat hij minimaal zeven meter lang was en zeker duizend kilo woog. Hij was dus nog groter dan de Tyrannosaurus Rex!

Haaientanden

Aan de gevonden bovenkaak konden wetenschappers nog meer zien. Zo leken de tanden van de mega-dino op die van een haai. Die kon hij goed gebruiken bij al het vlees dat hij heeft moeten kauwen. Een gevecht met zijn kleine broertje, de T-Rex, heeft hij nooit gehad. Hij was namelijk al uitgestorven voor de Tyrannosaurus de baas werd over de dinowereld.

Anderen lazen ook: Gigantische Chinese dino's ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook