Harry Meghan - AFP

Meghan en Harry: 'Brits koningshuis was erg gemeen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De halve wereld wachtte in spanning op het interview met oud-prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39). Gisteravond was het zover: de Amerikaanse talkshow-koningin Oprah Winfrey interviewde het paar. Het Britse koningshuis kwam er niet best vanaf.

Harry en Meghan vertelden aan Oprah waarom ze besloten om te breken met het Britse koningshuis. Meghan vertelde dat ze als nieuwbakken prinses naïef was geweest. Een paar jaar terug dacht ze nog dat leven in een koningshuis zou lijken op dat van supersterren. Maar ze had zich vooral ongelukkig en alleen gevoeld. 

Geen hulp voor Meghan

Veel mensen in het koningshuis waren gemeen, vertelden ze. Zo was er iemand die Harry heeft gevraagd ‘welke huidskleur hun kinderen zouden hebben’. Ze vertelden niet precies wie dit vroeg, maar volgens het paar was het koningshuis bang hun zoon Archie met een donkere huid geboren zou worden. Ook vertelde Meghan dat ze zich zo slecht had gevoeld, dat ze om hulp had gevraagd. Maar ze kreeg te horen dat dat niet goed zou zijn voor het imago van de koninklijke familie.

Videobellen met Queen Elizabeth

Meghan en Harry besloten vorig jaar dat ze niet meer bij het Britse koningshuis willen horen. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten en verdienen nu hun eigen geld. De band met Queen Elizabeth, de overgrootoma van Archie én de baby in de buik van Meghan, is nog wel goed. Regelmatig videobelt oma met haar achterkleinzoon. Het interview is in de Verenigde Staten al uitgezonden, maar in Europa pas later te bekijken. In Nederland wordt het dinsdagavond uitgezonden.

Deze week lees je in de papieren Kidsweek meer over het interview.

Anderen lazen ook: Prinses Alexia naar school in Wales

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook