Jemima

Meisje (13) redt acht levens na haar eigen dood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zelf niet meer leven, maar toch acht andere levens redden. Dat is het bijzondere verhaal van Jemima Layzell (13) uit Engeland.

Jemima overleed in 2012 plotseling aan een hersenziekte. Omdat een vriend van de familie kort daarvoor was overleden, had ze met haar ouders gesproken over orgaandonatie. 'Jemima had er nog nooit van gehoord. Ze vond het een beetje griezelig, maar begreep heel goed hoe belangrijk het is', vertelt moeder Sophy aan The Guardian.

Organen uitdelen

En dus besloten ouders Sophy en Harvey de organen van Jemima af te staan. Nu is duidelijk dat ze daarmee maar liefst acht mensen heeft gered, onder wie vijf kinderen. Haar hart, dunne darm, alvleesklier en longen zijn verdeeld over vier patiënten. Twee mensen kregen haar nieren, haar lever werd gesplitst en aan twee andere mensen gegeven.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Een drol van een donor of Emma (15) kreeg een donorhart.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heftig,maar mooi Oeps

ik zou echt geen donor willen zijn want dan gaan ze na mijn dood aan mn lichaam zitten maar ik heb wel echt respect voor mensen die dat wel doen Vraagtzichaf Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.