Meer

Meisje (8) vindt oeroud zwaard in het water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een mooie steen of weggegooid afval. Iets vinden in het water is vaak niet heel bijzonder. Maar dat wordt het wel als het een eeuwenoud zwaard is.

Het overkwam de 8-jarige Saga uit Zweden. Toen het meisje een paar weken geleden ging zwemmen in het Vidöstern-meer, kwam ze opeens terug met een oeroud voorwerp. 'Ik vond een soort stok', zegt ze tegen een Zweedse nieuwssite.

Beetje puntig

'Ik wilde het eigenlijk weer in het water laten vallen, maar toen zag ik dat er een handvat aanzat en dat het ding een beetje puntig was. Ook was het helemaal roestig', beschrijft Saga, die doorhad dat ze geen echte stok had gevonden. 'Ik hield het in de lucht en ik zei: "Papa, ik heb een zwaard gevonden!"'

Duizend jaar

Volgens onderzoekers is het zwaard meer dan duizend jaar oud. Een museum in de buurt van het meer gaat het eeuwenoude voorwerp herstellen en bewaren. Mensen die het zwaard met eigen ogen willen zien, moeten nog even geduld hebben. De bijzondere vondst is waarschijnlijk pas over een jaar te zien.

Anderen lazen ook: Naomi (6) vindt fossiel van 65 miljoen jaar oud.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

HOLYMOLY!Had ik dat maar gevonden

cool, ik zou een note9 kopen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.