Speel Memory met de nieuwe ministers

Memory met de nieuwe ministers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Welke minister houdt van mooie schoenen? Wie groeide op tussen de koeien? En wie vindt het belangrijk dat kinderen u zeggen tegen hun ouders? De nieuwe ministers van de regering Rutte III staan te trappelen om te beginnen. We stellen ze in dit spelletje aan je voor!

Regeren is natuurlijk geen spelletje, maar dat kun je er nu wel van maken. Knip de kaartjes uit, plak ze op stevig papier en klaar is je Minister Memory! Draai de plaatjes om, hussel ze door elkaar en spelen maar.

Spelen maar!

De gewone Memory-regels gelden. Draai dus bij iedere beurt twee kaartjes om. Je zoekt iedere keer naar een minister plus zijn of haar tekstje. Heb je de juiste twee omgedraaid? Dan zijn de kaartjes van jou en mag je nog een keer. Tot je twee kaartjes hebt omgedraaid die géén paar vormen. Dan is de volgende speler aan de beurt. Ga zo door tot alle kaartjes op zijn. De speler met de meeste kaartjes wint.

Begin simpel

Duizelen al die namen en banen je? Kijk goed naar de kleuren en de patroontjes! Het wordt ook makkelijker als je bijvoorbeeld met de helft van de ministers begint. Als je dit spel een paar keer speelt, weet jij voortaan nog beter dan je ouders en juf of meester welke ministers er in het kabinet zitten.

Klik op de plaatjes hieronder om de kaartjes uit te printen.

Speel Memory met de nieuwe ministers - deel 1

Speel Memory met de nieuwe ministers - deel 2

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ministers in hun gewone kloffie op pad. Hou je van spelletjes? Probeer dan eens Kidsweek de Kwis!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoi

als ouders vond ik super leuk om te lezen en de kleine weetjes was echt interessant!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps