Stelling over kunst

Menno over kunst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wat een prachtig schilderij is de Mona Lisa toch. Die ogen! Die mysterieuze glimlach! En dat stijlvolle snorretje! Eh, wát? Een snorretje ja, plus een sikje op de kin. Dat draagt het model op het werk van kunstenaar Marcel Duchamp. Honderd jaar geleden maakte de Fransman het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci voor het eerst na, alleen dan met harige toevoegingen.

Besnord

Kinderachtig, denk je misschien. Maar in de kunstwereld wordt Duchamp héél serieus genomen. Voor zijn humoristische werken (hij signeerde ooit een plasbak en riep het uit tot kunst) willen mensen veel geld betalen. Dat bleek dit weekend nog eens. Een van zijn besnorde Mona Lisa-schilderijen werd dit weekend in Parijs geveild voor een enorm bedrag: 631.500 euro! Nog meer dan kunstkenners vooraf hadden geschat.

Feesthoedje

Voor vijftig euro had ik de harige vrouw ook wel willen hebben. Maar zes ton? Dat is wel belachelijk veel geld. Zeker voor een belachelijk onorigineel schilderij! Natuurlijk, smaken verschillen. Al vind ik aan dit werk weinig eigen smaak zitten. Misschien moet ik het Meisje met de Parel maar eens een snorretje geven. Of met een kwast alle mannen op De Nachtwacht een feesthoedje geven. Wie biedt er een half miljoen euro? Eenmaal? Andermaal?

Stelling: Zes ton voor namaakkunst is veel te veel!

Foto GwenGwen (11): Eens
‘Als ik mij verveel op school, teken ik ook weleens een snorretje ergens op. Ik vind het dan ook niet heel bijzonder. De Mona Lisa zónder snor vind ik wel een mooi schilderij. Het is dat de muur in mijn slaapkamer schuin loopt, anders had ik ’m boven mijn bed willen hebben!’

Job (10): EensFoto Job
‘Ik zou voor geen enkel schilderij zo veel geld betalen. Dat iemand dat wel heeft gedaan vind ik best dom! Het is natuurlijk knap als je de Mona Lisa zo goed na kunt maken. Maar een snorretje erop tekenen, dat kan ik ook.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens, maar het blijft wel kunst. Het is alleen niet meer zo uniek als de Mona Lisa zelf. Oeps Rentweg Juichen Duimomhoog

je hebt gelijk niet meer zo uniek als mij

Ja,ik ben het wel eens ja. Duimomhoog

ik vindt het veel het moet wel echt zijn anders wil ik het niet kopen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps