Niet meer roken in de wachtrij van pretparken

Menno over niet meer roken in de wachtrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wie mij gelukkig wil maken, moet me meenemen naar een pretpark. Ik durf overal in, echt! Het enige niet zo prettige aan pretparken is dat je soms best lang moet wachten voor een attractie. En wat ik nog vervelender vind is als je nét achter iemand staat die in de rij een sigaret opsteekt. Natuurlijk: moet diegene lekker zelf weten. Maar als die walm precies in m’n gezicht waait en ik langzaam verdwijn in een rookgordijn, is de pret er wel een beetje van af. En ik kan geen kant op. Want hé: ik ga m’n plekje toch zeker niet afstaan vanwege zo’n paffer!

Ik ben niet de enige die het vervelend vind. Vorig jaar riepen verschillende parken al dat ze nadenken over een rookverbod in de wachtrij. Binnen geldt zo’n verbod al, maar buiten nog niet. Dat gaat veranderen, heeft een club van attractie- en dierenparken deze week besloten. ‘Er lopen veel kinderen rond, die moeten niet in de rooklucht zitten’, stelt de club, waar onder meer de Efteling en de Apenheul lid van zijn.

In België, en ook in Disneyland Parijs, geldt zo’n ‘wachtrij-rookverbod’ al. Heel fijn dat het ook in Nederland komt, vind ik! Al zullen andere mensen (lees: rokers) het niet met me eens zijn. Want ja: wat moet je anders doen, als je in de wachtrij staat? Mijn tip: gewoon lekker wachten. En je verheugen op de achtbaan waar je straks instapt! Want de longen uit je lijf gillen, dat is al ongezond genoeg.

Rookverbod in wachtrij attractiepark

Stelling: Een ‘wachtrij-rookverbod’ is een goed idee!

NadiaNadia (9 jaar): Eens

‘Ik was laatst nog in de Efteling, maar ik heb het nog nooit meegemaakt. Toch vind ik het een goed plan. Rooklucht vind ik erg vies, dus sta er liever niet in. Het lijkt me wel lastig te controleren. Je kunt moeilijk iemand uit het park zetten als-ie toch rookt!’

 

JalvinioJalvinio (10): Eens

‘Zo’n rookwalm in je gezicht is inderdaad heel vies. Ik ga dan soms ergens anders staan, maar eigenlijk moet degene die rookt een ander plekje kiezen! Zelf ga ik nooit roken: al die vieze stofjes, dat is niet goed voor je.’

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het vies om in rooklucht staan maar ook stoppe met rokken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps