Rapper Boef

Menno over rapper Boef

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Op een politieauto springen. Een agent beledigen. Of een potje knokken op straat. Hoe rapper Boef aan zijn naam komt is geen verrassing. Vorige week maakte hij opnieuw mensen boos. Soufiane Boussaadia, zoals de rapper eigenlijk heet, had een video op Snapchat geplaatst. Daarin was te zien hoe hij een lift kreeg van drie vrouwen, nadat zijn eigen auto een lekke band had. Maar in plaats van ‘dank je wel’ te zeggen noemde hij de vrouwen ‘kechs’. Een heel erg woord: het is namelijk straattaal voor ‘hoeren’. Een dag later maakte hij nog een video. Niet om zijn excuses aan te bieden. Hij vond dat-ie het best mocht zeggen.

Sorry?

Daar dachten veel mensen anders over. Sommige radio-dj’s besloten om Boefs muziek niet meer te draaien. En ook verschillende festivals lieten weten dat de rapper niet meer langs hoeft te komen. Uiteindelijk maakte Boef tóch nog excuses. Nou ja, hij zei wel sorry, maar voegde er snel aan toe dat ‘rappers die woorden nou eenmaal gebruiken’. Lekker makkelijk! Natuurlijk moet je iemand een tweede kans geven. Of een derde. Maar iemand die zó vaak de mist in gaat? Dan ben je wel een heel dom boefje. Ik hoef Boef voorlopig niet meer te horen. Ik wacht wel tot hij een comeback maakt als rapper Braverik!

Rapper Boef

Stelling: Stop met het luisteren naar Boef!

JonasJonas (10): Oneens

‘Ik luister graag naar Boef. Ik vind Slaaptekort en Paperchase erg goede nummers. Natuurlijk vind ik het erg slecht wat hij gedaan heeft, maar hij heeft zijn excuses aangeboden. En hij zal zelf vast ook geschrokken zijn. Ik blijf gewoon zijn liedjes luisteren, die zijn niet veranderd.’

 

NoortjeNoortje (12): Eens

‘In dit geval snap ik al deze maatregelen wel. Maar ik luisterde eigenlijk al nooit naar Boef. Ik vind Lil’ Kleine veel beter. Als hij zoiets zou doen? Dan zou ik nog wel naar zijn liedjes luisteren. Die blijven leuk.’

 

Laat je ons weten of jij het eens bent met de stelling?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Maartje over break-up-video’s

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

niet zo netjes dus niet weer doen

is heel netjes

Inderdaad jij hebt grooot gelijk..

Ik vond zijn muziek toch al slecht dus ik zou het sowieso niet luisteren

niet zo netjes maar goede nummers Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps