Verplicht water op school

Menno over verplicht water drinken op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wat drink jij het liefst? Kleine kans dat je ‘water’ zult antwoorden. Het smaakt namelijk gewoon naar... tja, niks eigenlijk. Ik vind het ook maar een saai drankje. Maar het is wél gezond! Dat vond de directeur van een basisschool in Tilburg ook. Zij besloot daarom dat de leerlingen voortaan onder schooltijd alleen water mogen drinken. Dat frisdrank ongezond is, staat als een paal boven water. Maar ook pakjes sap zitten vaak vol suikers. Meer dan water heb je niet nodig, vindt de school.

Al snel bleek dat niet iedereen het daarmee eens is. Sommige ouders stapten naar de pers toe. Zij vinden het maar niets dat een school zulke regels instelt. Een boze vader riep in de krant dat water ‘alleen voor honden is’. En bovendien: zijn zoon lúst helemaal geen water! Maar ja, iets dat nergens naar smaakt, hoe kun je dat nou niet lusten? Als je het aan mij vraagt is het een storm in een glas water. Op school moet je toch al leren. Waarom dan ook niet meteen leren dat water goed voor je is? Als de schoolbel is gegaan, mag je natuurlijk doen wat je wilt én drinken wat je wilt. Op z’n kop een glas cola drinken, wat mij betreft. Proost!

Verplicht water op school

Stelling: Alleen water op school is een goed idee!

Kidsweek StellingNoortje (11 jaar): oneens

‘Op school drink ik eigenlijk alleen maar water. Daar kies ik zelf voor. Ik vind dat iedereen zelf mag weten wat-ie drinkt. Eigenlijk drink ik maar heel weinig frisdrank. Dat is ook wel handig: als je dan per ongeluk knoeit, plakt het tenminste niet zo.’

 

 

Kidsweek StellingGwen (11 jaar): oneens

‘Ik vind water wel oké, maar het heeft gewoon geen smaak. Dat heeft ranja wel. Zeker na gym is het lekker om zoiets te drinken. Zelf hou ik erg van ijsthee. Of ik een andere school zou kiezen als ik alleen maar water mag drinken? Dat is erg overdreven, maar het zou wel jammer zijn.’

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat zegt jouw drol over je gezondheid? of Scheten laten is gezond.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is onzin, dat je alleen maar water mag drinken op school, als die 'regel' bestaat op alle scholen van de hele wereld, dan zou ik zelf een school maken waar dat wel mag, frisdrank drinken, en als politie's me daarvoor arresteren, dan word ik zo kwaad; dan mep ik die politie's in hun gezicht, tot dat ze me met rust laten! Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Rentweg Rentweg Rentweg die politie's zouden zich echt Oeps moeten voelen als ze zoiets doen!

Hallo, ik hou super veel van cola jongens! Vraagtzichaf Duimomlaag Rentweg Oeps

Hallo, ik hou super veel van cola jongens! Vraagtzichaf Duimomlaag Rentweg Oeps

Ik heb twee ouders die er op letten wat ik eet en drink. Ik vind het belangrijker wat mijn ouders besluiten dan een directeur van school.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps