geluk

Mensen in Finland het gelukkigst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Finnen hebben de Noren verslagen. Ze staan nu bovenaan de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Nederland staat weer op de zesde plaats.

Ieder jaar onderzoekt de internationale organisatie de VN in 150 landen waar mensen het gelukkigst zijn.

Vrij en veilig

De onderzoekers bekeken allerlei dingen. Bijvoorbeeld hoe de rijkdom in een land verdeeld is en of alle kinderen naar school kunnen. Ze stellen de mensen in een land ook vragen. Bijvoorbeeld of ze zich veilig voelen en of er goed voor ze gezorgd wordt als ze ziek zijn. Ook vertrouwen hebben in anderen en je vrij voelen zijn belangrijk voor het geluksgevoel van mensen.

Zesde plaats

Na de Finnen zijn de Noren en de Denen het gelukkigst. Nederlanders zijn even gelukkig als een jaar geleden, want Nederland staat nog steeds op de zesde plaats van de wereldranglijst. Net onder Zwitserland.

Afrika

De grootste stijger is het Afrikaanse land Togo. Vorige jaar bungelde het land nog onderaan de lijst. Nu staat het op plaats 139. In landen in Afrika zijn mensen volgens de onderzoekers het minst gelukkig. Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Burundi hangen onderaan.

Anderen lazen ook: Een gelukkig landje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wij staan toch nog hoog. Maar in Nederland zijn veel mensen die depressief zijn of werkloos. Daarom vond ik dat we erg hoog staan. Voor mij betekent dat meer dat hier in deze wereld veel mensen ongelukkig zijn. Blij Vraagtzichaf Duimomhoog

Veertje je hebt wep een goed punt inderdaad we staan eigenlijk best hoog op de lijst maar het kan ook betekenen dat anderen landen nog meer mensen hebben die depressief zijn of ongelukkig en het is ten slotte wel onderzocht door onderzoekers dus het zal wel kloppen wat ze hier zeggen.
Niet stom bedoeld voor jou hoor vat het asjeblieft goed op.
Groetjes Nina

Echt cool dat wij op de zesde plaats van de hle wereld staan van de 150 landen die eraan meededen Blij Juichen Rentweg Oeps Juichen Duimomhoog Vraagtzichaf

Ja daar ben ik het mee eens

Idk boeit me ni

superduper leukie echt waar het was echt pelzant jaja

ja echt heel cool!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.