Foto: NASA

Mensen kunnen misschien op de maan wonen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wonen op de maan klinkt als een science-fictionfilm. Maar volgens onderzoekers van ruimtevaartorganisatie NASA kan dat misschien echt: in diepe kuilen en grotten.

De onderzoekers hebben een 100 meter diepe kuil op de maan bestudeerd. Onder een overkapping in de kuil is het 17 graden. Een prima temperatuur voor mensen om in te leven.

Extreem warm of koud

En dat is goed om te weten, want buiten de kuil kan het juist extreem warm of koud worden. Vijftien dagen achter elkaar is het er dag. De zon schijnt dan vol op de maan en dan kan het wel 127 graden warm worden. De andere vijftien dagen is het nacht, dan kan de temperatuur zelfs zakken tot -173 graden. Brrr!

Kuilen

In 2009 werd al ontdekt dat er zulke kuilen op de maan bestaan. Waarschijnlijk zijn ze ontstaan doordat er vroeger lava doorheen stroomde.

Wonen op de maan

De Verenigde Staten wil over een aantal jaar weer mensen naar de maan brengen. Het is de bedoeling dat ze daar dan een langere tijd kunnen verblijven. Misschien kunnen zij wel in zo'n kuil wonen?

Anderen lazen ook: Mysterieuze raket ingeslagen op de maan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook