Foto: Shutterstock

Mensen zonder mondkapje op Bali moeten opdrukken als straf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op het Indonesische eiland Bali heeft de politie een bijzondere manier gevonden om mensen aan te sporen een mondkapje te dragen. Mensen die dat niet doen en geen boete kunnen betalen, moeten daarvoor in de plaats push-ups doen.

In Indonesië is het verplicht om een mondkapje te dragen op straat. Iedereen die dat niet doet, kan een boete verwachten. Maar veel mensen konden die boete niet betalen en daarom bedacht de politie de nieuwe straf. Hoe vaak de mensen zich moeten opdrukken hangt af van de overtreding. Dragen ze geen mondkapje? Dan kost dat vijftig push-ups. Dragen ze wel een mondkapje, maar op een verkeerde manier? Dan moeten ze zich vijftien keer opdrukken.

Filmpjes op social media

Zo'n dertig mensen hebben die straf al gekregen. Op social media gaan meerdere filmpjes rond van toeristen die zich aan het opdrukken zijn, zoals de man in het filmpje hieronder.
 

Anderen lazen ook: Nieuwe apensoort ontdekt in Azië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook