scookies

Merry Lockdown: bak je eigen Scookjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: bak je eigen Scookjes.

Laten we beginnen bij het begin: Wat krijg je als je koekjes met Scoop combineert? Scookjes! Leuk en lekker om te bakken. Je kunt natuurlijk scookjes bakken en ze allemaal zelf opeten. Maar je kunt ook je buren verrassen met een lockdown-lekkernij.

Wat heb je allemaal nodig?

- 400 gram bloem
- 200 gram boter
- een zakje vanillesuiker
- een (geklutst) ei
- 3 theelepels cacaopoeder of speculaaskruiden
- 3 eetlepels poedersuiker
- versiersels
- 200 gram basterdsuiker

Voorbereiding

En verder? Zorg dat je ook deze spullen bij de hand hebt zodat je lekker bezig blijft: snufje zout, bakpapier, deegroller, bakplaat en oven, spuitzak, mengkom, keukenweegschaal en aardappelmesje.

Het echte werk

Stap 1: Print de Scoop-bakvormpjes en knip ze uit. Vraag aan je vader of moeder of die de oven voorverwarmt op 220 graden. Maak een stevig papje van de poedersuiker en één of twee theelepels water. Dit is de glazuur waarmee je de Scookjes versiert.

Stap 2: Snijd de boter in kleine stukjes. Doe de boter samen met de basterdsuiker, bloem, vanillesuiker, het geklutste ei en snufje zout in de mengkom. Doe er cacaopoeder (of speculaaskruiden) bij om het nog donkerder te maken. Kneed alles door elkaar. Ga door met kneden tot je een stevige bal hebt.

Stap 3: Rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Als het te droog is, en niet makkelijk uitrolt, mag er een heel klein scheutje water bij. scookies2

Stap 4: Leg de uitgeknipte vormpjes op het deeg en snij met een aardappelmesje het Scookje uit. Leg de uitgesneden Scookjes op een vel bakpapier op de bakplaat. Nu ongeveer 13 minuten laten bakken.

Stap 5: Je kunt de Scookjes op allerlei manieren versieren. Gebruik de zelfgemaakte glazuur als basis voor de ogen en de mond en gebruik je fantasie. Je kunt in de supermarkt ook kant-en-klare glazuurstiften kopen. In alle kleuren!

Klik hier om de bakvormen te downloaden.

Anderen lazen ook: Meer knutseltips? Je vindt ze hier!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook