Foto: Shutterstock

Merry Lockdown: Bouw een huisdierendoolhof

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: bouw een dierendoolhof.

Heb je een paar kartonnen dozen over? En tape en schaar in de aanslag? Maak dan eens een doolhof voor je huisdier. Leuk voor jou, maar ook voor je kat, hamster of cavia.

Doolhof maken

Maak de dozen open aan de boven- en onderkant. Leg ze op de zijkant en plak ze aan elkaar vast, zodat je harige vriend er doorheen kan lopen. Maak weggetjes met bochten en zet ook dozen neer waar je dier omheen moet lopen. Bij sommige dozen kun je een gat knippen in de zijkant, zodat je huisdier twee kanten op kan lopen. Aan één kant zet je een dichte doos, zodat die kant doodloopt.

Start en finish

Heb je niet genoeg karton? Dan kun je ook kussens gebruiken om weggetjes mee te maken. In de dozen kun je gaten knippen, zodat je dier naar buiten kan kijken. Aan het begin en aan het einde kun je eindigen met een doos, waarin je een stuk uitknipt in de vorm van een deurtje. Zo heb je een startpunt en een finish-punt. En nu maar afwachten of je huisdier eruit weet te komen! Houd wel goed in de gaten of-ie genoeg bewegingsvrijheid heeft en of hij het nog leuk vindt.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe je een dieren-doolhof maakt. Veel plezier samen!

Anderen lazen ook: Merrry Lockdown: Bouw een fort en Merry Lockdown: Bak je eigen scookjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook