Murtaza Ahmadi voetbalt in een zelf van een plastic zak gemaakt shirt van Lionel Messi

Messi onmoet jonge Afghaanse fan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Een foto van de zesjarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan ging begin dit jaar de hele wereld over. Het jongetje voetbalde in een 'shirt' van voetballer Lionel Messi, gemaakt van een plastic zak. Murtaza kan het jaar nu afsluiten met een grote glimlach: deze week ontmoette hij zijn grote held!

Murtaza komt uit Afghanistan, een land uit het Midden-Oosten. Zijn ouders hadden niet genoeg geld om een echt shirt van Messi voor hem te kopen. Daarom besloot zijn broer er zelf één te maken van een plastic zak (zie foto boven). Blauw-wit gestreept, net als het shirt van Argentinië waar Messi in speelt.

Handtekening

Een foto van Murtaza in zijn shirt ging al snel de hele wereld over en leverde veel reacties op. Ook van Messi zelf. In februari kreeg Murtaza al een shirt met handtekening toegestuurd (foto onder).

Murtaza Ahmadi in een gesigneerd shirt van de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi

Echt ontmoeten

Deze week kwam Murtaza’s grote droom uit. Messi was met zijn club FC Barcelona in Qatar voor een oefenwedstrijd. Daar was de kleine fan ook naartoe gekomen en zo kon hij zijn grote held eindelijk ontmoeten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.