Messi_Gouden Bal

Messi wint Gouden Bal en ook De Ligt in de prijzen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De prijs voor 'beste voetballer ter wereld' is dit jaar voor Lionel Messi, de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona. Gisteren won hij in Parijs de Gouden Bal. Nederlander Virgil van Dijk werd tweede.

Het is al de zesde keer dat Messi de Gouden Bal wint. De winnaar wordt gekozen door een jury van journalisten samen met het Franse voetbalmagazine France Football. Virgil van Dijk, aanvoerder van Oranje, werd tweede en Cristiano Ronaldo derde.

Trots

Virgil van Dijk zei dat hij respect had voor het talent van Messi, maar ook dat trots is op wat hij met zijn eigen clubs dit jaar bereikte. Met het Nederlands elftal kwalificeerde hij zich voor het EK van 2020 en met zijn club Liverpool won Van Dijk de Champions League.

Talent

Matthijs de Ligt won de prijs voor 'Talent van het Jaar'. Hij bereikte dit jaar met Ajax de halve finale van de Champions League, werd kampioen van Nederland en won de KNVB-beker. Nu speelt hij bij de Italiaanse club Juventus. De Ligt_Gouden Bal

Voetbalster

De Amerikaanse Megan Rapinoe won de prijs voor de beste voetbalster. Zij werd dit jaar wereldkampioen met de Verenigde Staten.

Anderen lazen ook: KNVB wil meer vrouwen in voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben trots op deze voetballers
maar jammer voor virgil van dijk
#welovevoetbal

virgil tweede ik had gehoopt eerste maar ja messi gun ik het ook wel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.