Auto milieuvervuiling

Met de auto naar school? Engelse kinderen niet meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Word jij weleens met de auto naar school gebracht? Een heleboel kinderen in Engeland niet meer. Bij veel scholen mogen nu geen auto's meer komen.

Ouders die hun auto toch in de buurt van school parkeren, krijgen een boete van zo'n 140 euro

Vervuiling

De reden? Luchtvervuiling! Dat de uitstoot van auto's hartstikke is slecht voor je gezondheid, wist je misschien wel. Onderzoekers van Greenpeace en de Engelse krant The Guardian ontdekten eerder al dat duizenden kinderen in Engeland last hebben van de schadelijke stoffen van auto's. Niet alleen bij scholen, maar ook bij kinderdagverblijven. Met de nieuwe regel wordt de buurt bij een school schoner en veiliger.

Controleren

Een regel bedenken is één, maar hoe zorg je ervoor dat ook iedereen zich eraan houdt? Met camera's wordt de buurt bij scholen in de gaten gehouden. Op sommige plekken worden zelfs straten afgesloten. Overigens geldt de regel niet overal in Groot-Brittannië. Er zijn ook gemeenten waar ouders hun auto nog wel vlakbij school kunnen parkeren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Beter voor de aarde zorgen? Dat doe je zo! of Duizenden kilo's afval op stranden opgeruimd.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat zijn ze daar streng Rentweg Rentweg Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik 2 hele weken ziek geweest daardoor zij mama en de docter

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.