Foto: ANP

Metro rijdt kunstwerk in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is een bizar en superspannend ongeluk: Bij een metrostation in Spijkenisse is afgelopen nacht een metro te ver doorgereden en op een kunstwerk achter de rails terechtgekomen. Niemand raakte daarbij gewond.

De bestuurder van de metro stopte niet bij de laatste halte van de spoorlijn, maar reed door. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Hoewel het spoor daar dus stopte, viel de metro niet naar beneden, maar kwam het voertuig op een kunstwerk terecht. Aan het einde van het spoor staat namelijk al tien jaar een kunstwerk van twee walvisstaarten. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANP

Aangehouden

De machinist wist uit de metro te klimmen en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Verder was de metro leeg. Er raakte dus niemand gewond, maar wel ontstond veel schade aan het voertuig. Na het ziekenhuisbezoek is de machinist aangehouden om verhoord te worden. Niet omdat de politie denkt dat hij het expres deed, maar zo'n aanhouding wordt standaard gedaan bij zulke grote ongelukken.

Naar de grond

De metro hangt nu nog steeds op zo'n tien meter hoogte in de walvisstaart. Experts zijn een manier aan het bedenken om de metro weer aan de grond te krijgen. Ondertussen is het ongeluk wereldnieuws. 

Anderen lazen ook: Veel kinderen maken zich zorgen over corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps