Een reconstructie van de cockpit van vlucht MH17

MH17 neergeschoten door Russische raket

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Het werd al langer gedacht, maar het is nu écht bewezen. De raket die in juli 2014 vlucht MH17 neerhaalde, kwam uit Rusland. Dat is vandaag bekend gemaakt. Het vliegtuig werd boven Oekraïne neergeschoten. Daarbij kwamen 298 mensen om. De meeste van hen waren Nederlanders. 

Twee jaar later is er nog steeds weinig bekend over hoe deze vliegramp kon gebeuren. Nu is wel zeker dat de raket die MH17 neerschoot uit Rusland kwam. Vanuit Rusland werd de raket naar Oekraïense rebellen gebracht, die al jaren vechten tegen het leger. Vanaf een veld in het oosten van het land werd de raket op vlucht MH17 afgevuurd.

Opdracht
Het is niet duidelijk wie opdracht gaf om een raket op het vliegtuig te schieten. Besloten de rebellen dat zelf te doen? Of kregen ze opdracht van een politicus of legergeneraal? Dat moet nog verder worden onderzocht. 

JIT
Een groot internationaal onderzoeksteam, het Joint Investigation Team (JIT), onderzoekt wie er schuldig is aan de ramp. Hiervoor gebruiken ze allerlei foto’s, video’s, telefoongesprekken en getuigen.

Honderd mensen
Bepalen wie schuldig is, is niet makkelijk. Vandaag maakte het JIT ook bekend dat zo’n honderd mensen met deze zaak te maken hebben. Dat zijn mensen die de raket bijvoorbeeld vervoerden of misschien aanwezig waren bij het afvuren ervan.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom zouden die russen dat hebben gedaan alle famlieś lijden ervan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps