ANP - MH17 monument

MH17-ramp: dit gebeurde er vijf jaar geleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de vliegramp met de MH17 gebeurde. Op verschillende plekken in Nederland wordt dat herdacht. In Vijfhuizen is de grootste herdenking met veel familie van mensen die bij die ramp overleden zijn. Premier Rutte is daar ook bij.

Bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines kwamen op 17 juli 2014 bijna tweehonderd Nederlanders om het leven. In het vliegtuig zaten ook veel Australiërs. Het was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur en werd boven Oekraïne neergeschoten. Al jarenlang wordt onderzocht hoe dat precies gegaan is.

Monument

Twee jaar geleden werd er in Vijfhuizen een monument geopend. Op de plek zijn 298 bomen geplant, één voor elk van de slachtoffers. Om het monument heen staan zonnebloemen. De zaadjes daarvan komen van het veld in Oekraïne waar het vliegtuig neerstortte.

Zonnebloemen

Ook op andere plekken worden vandaag de slachtoffers herdacht.  Zo worden in Hilversum, waar vijftien van de 298 slachtoffers vandaan kwamen, door het hele dorp zonnebloemen geplant. Ook deze bloemen komen uit zaadjes die zijn meegebracht van het veld waar het vliegtuig neerstortte.

Anderen lazen ook: Wat weten we nu over vlucht MH17?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps