ANP - Vivianne Miedema

Miedema in tranen na doelpunt vanwege opa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een speciale wedstrijd voor Vivianne Miedema. De 23-jarige voetbalster brak gisteravond in tranen uit na haar doelpunt tegen Rusland.

De spits van de Oranjevrouwen verloor zaterdag haar opa. Na afloop van de wedstrijd vertelde ze over hoe moeilijk de afgelopen dagen waren. Ze probeerde zich vooral te richten op het voetbal, maar brak in tranen uit na haar doelpunt. 'Het is gewoon lastig op dat moment. Je weet dat opa wilt dat je voetbalt. Je weet dat scoren daarbij hoort. En als dat dan gebeurt, komt de emotie', vertelt Miedema aan Sportnieuws.nl'Opa was er altijd bij, hij was mijn grootste fan. Hij had ook zeker gewild dat ik vandaag zou spelen.'

Kwalificatie

De Oranjevrouwen wonnen in Eindhoven met 2-0 van Rusland. Daniëlle van de Donk, die haar honderdste (!) wedstrijd voor Oranje speelde, scoorde het eerste doelpunt tijdens de eerste helft. Miedema schoot de bal na rust in het net. Na vier gespeelde EK-kwalificatieduels, staat Nederland bovenaan in de poule. De volgende wedstrijd is op 8 november. Dan speelt Nederland tegen Turkije.

Anderen lazen ook: Miedema is Speler van het Jaar in Engeland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super ik kijk het altijd!!!!!!!!!

Awww zo zielig, ik snap haar wel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.