Donovan Smith

'Mijn zeep helpt daklozen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Donovan Smith (13) uit het Amerikaanse Albuquerque steekt al sinds zijn elfde veel vrije uren in het maken en verkopen van zeepjes. Niet om er zelf beter van te worden, maar om daklozen te helpen. Hij kreeg er al drie prijzen voor. Donovan weet hoe het is om dakloos te zijn. Hij was het zelf.

ijszeep DonovanIJsjes, cakejes, hamburgers, een gebakken ei… Wat Donovan maakt ziet er zo lekker uit dat je er je tanden in wilt zetten. Maar Donovans ‘lekkernijen’ zijn van zeep. Hij verkoopt ze op markten en op Etsy, de verkoopsite voor zelfgemaakte spullen.gebakken ei DonovanGaat de zeep-zaak goed Donovan? ‘Ja! Een beetje te goed. De voorraad was op en de webshop is even dicht geweest. Maar ik ben iedere dag aan het “zepen” geweest en morgen gooi ik de winkel weer open. Ik maak ze met kokosolie. Dat giet je in een vorm. Die kun je kopen of zelf maken. Mijn moeder heeft me geleerd hoe het moet. De helft van de opbrengst geef ik aan de daklozenopvang.'beerzeepje Donovan'Toen ik zelf dakloos was een paar jaar geleden, was ik vaak verdrietig en bang. Mijn moeder was gewond geraakt aan haar been en kon geen geschikt werk vinden. We moesten ons huis uit en zwierven rond met de auto en twee tassen met kleren. Mijn boeken en knuffels moest ik achterlaten. Ik mis ze nog steeds. We logeerden bij vrienden en woonden een tijd in een verlaten garage. Maar er was geen elektriciteit. In de winter werd het te koud. Uiteindelijk vonden we een plek in de daklozenopvang. Die hebben ons heel goed geholpen.'donutzeepje Donovan'Nu is mijn leven heel anders. Het gaat heel goed. We hebben weer een huis, ik kan weer naar school en mijn moeder heeft werk. En als ik vrij ben, maak ik zeep en doe ik andere dingen voor daklozen. Dat is gewoon mijn manier om dank je te zeggen.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat goed dat we ook denken aan de daklozen*blij* leuk gedaan meid!! 

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps