Beeld British Navy

Militairen graven zuidelijkst gelegen postkantoor uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Britse militairen zijn twee dagen bezig geweest met het uitgraven van ‘het meest afgelegen postkantoor ter wereld’ op Antarctica. Het was tot aan het dak ingesneeuwd. 

Het postkantoor in Port Lockroy, op het Zuidpool-eiland Goudier, was na een flinke storm bedolven onder een dik pak sneeuw. In korte tijd viel er ruim vier meter in het gebied. Dat is zelfs voor de Zuidpool veel.

Gelukkig was er toevallig een schip van de Britse marine in de buurt. De militairen aan boord hoorden via hun radio wat er aan de hand was. Meteen ging er een groep militairen aan land. Ze hadden dikke jassen en handschoenen aan want in Port Lockroy vriest het dat het kraakt. De militairen schepten de sneeuw weg en herstelden de schade aan het dak.

Pinguïns tellen

In het bijzondere postkantoor wonen sinds oktober vier vrouwen. Ze solliciteerden begin dit jaar samen met zesduizend anderen op de bijzondere postkantoorbaan. Er valt op het eiland natuurlijk niet veel post te bezorgen. Maar de vrouwen hebben ook andere belangrijke taken. Zoals pinguïns tellen. En de museumwinkel netjes houden. In de zomer komen er namelijk veel toeristen naar het eiland waar het postkantoor staat. Het postkantoor is open van november tot maart want dan is het zomer in Antarctica. De temperatuur is dan tussen min twintig en vijf graden. Vind je dat al bibberkoud? In de winter kan het er gerust min dertig worden!

Zo ziet het postkantoor er normaal uit in de zomer:

Beeld British Navy


 

Anderen lazen ook: Groot stuk Zuidpool breekt af

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps