Kevin Rizor

Militairen vergeten nepwapen in weiland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Iedereen vergeet wel eens zijn broodtrommel of sleutels. Maar een groep Nederlandse militairen vergat iets veel belangrijkers: ze lieten na een oefening in Duitsland een nepwapen achter.

De Duitse Kevin Rizor vond het wapen in een weiland. Er wordt gedacht dat het nepwapen een anti-tankwapen is, speciaal bedoeld om zware voertuigen uit te schakelen. In totaal heeft het een paar uur in het gras onder een boom gestaan. Het is niet duidelijk of er mensen zijn geschroken van het nepwapen. 

Oeps!

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse militairen per ongeluk iets hebben laten liggen. Twee weken geleden vonden twee fietsers in Groningen een mitrailleur naast het fietspad. Het machinewapen was tijdens een oefening blijven liggen. Het Ministerie van Defensie, die verantwoordelijk is voor het leger, zei dat de militairen tijdens de oefening in Groningen de wapens verplicht moesten achterlaten. 

Rizor plaatste een foto van het anti-tankwapen op Twitter: 

Anderen lazen ook: Sandra over rappen over wapens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook