AFP - stroomstoring

Miljoenen mensen zonder stroom in Zuid-Amerika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Aan tafel met een kaarsje aan. Geen televisie kijken, computeren of je telefoon opladen. Door een enorme stroomstoring, kregen veel mensen in Argentinië en Uruguay daar gisteren mee te maken.

Argentinië en Uruguay zijn twee grote landen in Zuid-Amerika. Tientallen miljoenen mensen zaten urenlang zonder stroom. Zelfs buurland Paraguay had op sommige plekken last van de storing. Het was een van de grootste stroomstoringen aller tijden, maar gelukkig is de stroom bij bijna iedereen weer terug.

Technisch probleem

Maar hoe kan bij zóveel mensen opeens de elektriciteit uitvallen? Dat kwam door een technisch probleem bij twee energiecentrales. Energiecentrales zijn belangrijke plekken van waaruit de stroom naar de rest van het land wordt gestuurd. Ergens tussen die twee plekken ging het mis. Daarop reageerden ook weer andere centrales, in verschillende delen van het land. De stroom kon niet meer worden doorgestuurd. 

Chaos in het verkeer

Vooral in Argentinië ontstonden grote problemen. Op veel plekken is daar stroom nodig om water uit de kraan te krijgen. Dat lukte dus even niet. Verder gingen winkels dicht, want er was geen licht en kassa's werkten niet. Het werd een zooitje op de weg, want alle verkeerslichten stopten ermee. Ook treinen konden niet rijden. Het is een geluk bij een ongeluk dat de stroom op een zondag wegviel. In het weekend zijn er minder mensen onderweg dan op een doordeweekse dag.

AFP - stroomstoring Zuid-Amerika

Anderen lazen ook: Aangifte tegen jongens die kortsluiting veroorzaakten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps