Actiedag orkaan Irma

Miljoenen voor slachtoffers orkaan Irma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Vandaag houden, bekende en onbekende Nederlanders, door het hele land acties. En dat doen ze niet zomaar. Dat doen ze om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Vanmiddag stond de teller op meer dan zes miljoen euro!

De actiedag werd vanochtend vroeg gestart door minister Plasterk in Beeld & Geluid in Hilversum. De hele dag zijn bekende en onbekende Nederlanders in actie om geld op te halen. Zo kun je bijvoorbeeld de hele dag bellen om geld te doneren. In Beeld & Geluid worden ook optredens gehouden.

Meer dan zes miljoen

Rond twee uur vrijdagmiddag was er 6.125.273 euro voor de slachtoffers van orkaan Irma. De hele middag en avond gaan de acties nog door om zo nóg meer geld op. Met het geld kan het Rode Kruis onder andere voedselpakketten voor de slachtoffers op Sint-Maarten maken. Ook kunnen ze shelter kits maken. Dat zijn kisten met gereedschap, waarmee mensen dingen kunnen repareren of een tijdelijk onderdak kunnen maken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Rijke Australiër geeft recordbedrag aan goede doel of Zieke Tijn (6) weer in actie voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik hoop dat we genoeg geld binnen halen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps