week tegen het pesten  Foto ANP

Minder gepest op scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Goed nieuws, op de eerste dag van deze Week tegen het Pesten. Er wordt minder gepest op basis- én middelbare scholen dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

Op basisscholen wordt nu 10 procent van de kinderen één keer per maand of vaker gepest. Twee jaar geleden was dat 14 procent. Op middelbare scholen wordt op dit moment 8 procent van de leerlingen getreiterd terwijl twee jaar geleden nog 11 procent de pineut was. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het Ministerie van Onderwijs. Sander Dekker (staatssecretaris van Onderwijs) maakte dit vandaag bekend in Helmond.

Tips van kickbokskampioen
Daar, op basisschool De Hilt, werd namelijk de aftrap gegeven voor de Week tegen het Pesten. Bij die aftrap werd Dekker geholpen door Nieky Holzken. De Nederlandse wereldkampioen kickboksen heeft zelf op De Hilt gezeten. Hij had een paar tips voor alle kinderen. ‘Blijf jezelf, kom voor jezelf op, pest zelf niet en sta op voor elkaar zodat het pesten stopt.’ Dat er minder gepest wordt op scholen is volgens Dekker ‘ontzettend goed nieuws’. Maar hij vindt ook dat de strijd tegen pesten net zo hard door moet gaan. Want het gebeurt dus nog wel. ‘En elk gepest kind is er eentje teveel’, vindt Dekker.

Onderzoek Kindertelefoon
De Kindertelefoon heeft ook een pestonderzoek gehouden. De medewerkers van de hulplijn vroegen duizend scholieren hoe het bij hun op school was. Daaruit blijkt dat een derde niet precies weet wat de leraren allemaal tegen treitergedrag doen of bij wie ze terecht kunnen als ze zelf een keer van zulke problemen hebben. Twee derde van de ondervraagde kinderen zegt weleens gepest te zijn. En een kwart biecht op zelf iemand gepest te hebben.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben blij dat er steeds minder wordt gepest en ik hoop dat de pesters stoppen en dat kinderen voor elkaar opkomen en voor zichzelf groetjes chaimae

en zo is het chaimae

als je pest dan ben je gewoon en baby die geen vrienden heeft en stoer wil doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps