Paasvuur

Minder paasvuren door droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ben jij van plan om dit weekend een paasvuur te bezoeken? Check eerst of het doorgaat, want een groot aantal paasvuren is afgelast vanwege de droogte.

Omdat het de afgelopen weken zo weinig geregend heeft, is de grond hartstikke droog. Hierdoor is het brandgevaar groot en kunnen de kampvuren door wind snel veel groter worden. In de provincie Overijssel is daarom de helft van de paasvuren afgelast. 

Regels

Elke gemeente mag zelf bepalen of de vuren er mogen komen of niet. Op sommige plekken gaan de paasvuren wél door, maar met speciale regels. Zo mag een vuur maar op één plek worden aangestoken. Als het zondag toch te hard gaat waaien, wordt het waarschijnlijk alsnog afgelast.

Traditie

Vooral in het oosten van Nederland zijn paasvuren een jaarlijkse traditie. Maanden van tevoren wordt er een grote stapel hout verzameld die met Pasen wordt aangestoken. De houtstapels zijn vaak hartstikke hoog, de grootste ooit was zelfs 27 meter! Dit wereldrecord werd gezet in Espelo Overijssel in 2012. 

In de video hieronder zie je hoe hoog het paasvuur in Espelo was.

Anderen lazen ook: Bouwen aan een enorm paasvuur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Intrezant artikel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.