plastic

Minder plastic verpakkingen voor ijs en shampoo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Veel van wat je dagelijks eet en gebruikt, zit in een verpakking van plastic: ijs, thee, snoep en shampoo. Handig, maar niet goed voor het milieu. Grote bedrijven die veel van die producten maken, zijn nu van plan om minder plastic te gebruiken.

Unilever, Nestlé, Danone en Procter & Gamble zijn de grote bedrijven die bijna alles maken dat je in de supermarkt vindt: ijs, chips, snoep, crackers, soep, sauzen, zeep, shampoo, was- en schoonmaakmiddelen. Al die producten worden verpakt in plastic.

Afval

Plastic maken kost veel energie, maar we gebruiken het vaak maar kort en daarna belandt het op de steeds hoger wordende afvalberg, in zee of in rivieren. Slecht voor het milieu natuurlijk.

Recycling

De grote bedrijven hebben nu samen afgesproken dat ze gaan helpen om de plastic afvalberg wat kleiner te maken. Zo gaan ze bijvoorbeeld nieuwe materialen ontwikkelen die gerecycled kunnen worden.

Vullen

Het plan is ook om producten te maken die zonder verpakking verkocht worden en flessen die je opnieuw kunt vullen. Unilever wil in 2025 zelfs méér plastic verpakkingen inzamelen en recyclen, dan verkopen.

Anderen lazen ook: Bye, bye wegwerpplastic.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Helemaal mee eens.

Je moet je afval maar niet op straat gooien, super slecht voor het milieu

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.