Foto ANP
Uitgelegd

Minder strenge coronaregels in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De coronaregels in China worden een stuk soepeler. Mensen hoeven niet meer te testen voor ze op reis gaan. En als mensen toch corona hebben, mogen ze gewoon thuis in quarantaine blijven. Ze hoeven niet meer naar een speciaal ziekenhuis.

Dat de regels soepeler worden, komt waarschijnlijk door de protesten van afgelopen weken. Veel Chinezen hadden er genoeg van om steeds opgesloten te zitten in hun huizen. Ze gingen de straat op om te protesteren.

In China waren de regels afgelopen tijd nog heel streng. Veel restaurants, scholen en kantoren waren nog steeds gesloten. Chinezen moesten bijna dagelijks een coronatest doen. En als iemand corona had, moest de hele buurt binnenblijven. Maar dat is nu voorbij.

Witte vellen

Afgelopen weken waren er op veel plekken demonstraties tegen de strenge regels. Dat was best bijzonder want in China is het gevaarlijk om openlijk kritiek te uiten op de regering. Je loopt het risico in de gevangenis te belanden. Maar dat losten de demonstranten heel creatief op. Ze hielden tijdens de protesten witte vellen papier omhoog. Zo maakten ze duidelijk dat ze niets mogen zeggen. Maar dat hoefde ook niet: iedereen wist natuurlijk best waar het over ging.

Anderen lazen ook: Minder huiswerk in China

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps