Beeld ANP

Minder strenge regels vanaf woensdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vanaf volgende week woensdag mag er weer een stuk meer in Nederland. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten gisteravond bekend dat de regels een stuk soepeler worden. Het blijft wel belangrijk dat volwassenen 1,5 meter afstand houden en dat je binnen blijft als je snotterig bent. Dit verandert er allemaal.

Reizen

Vanaf 1 juli mag iedereen gewoon weer met de trein, bus en metro. Nu mag dat alleen nog als het echt niet anders kan. Wel moet iedereen die ouder dan twaalf jaar is, verplicht een mondkapje op.

Scholen

Basisscholen zijn alweer even open, voor middelbare scholen is dat nog anders. Maar vanaf 1 juli mogen ook die weer hele dagen open. De meeste scholen zullen na de zomervakantie weer op een normale manier beginnen. Als je nu in groep acht zit, kun je na de vakantie dus op een normale manier naar de middelbare. Wel moeten schoolbesturen hun gebouwen extra schoon houden. Leerlingen hoeven geen afstand te houden van elkaar, maar wel van de leraren.

Uitstapjes

Nu mogen er nog maximaal dertig mensen in een restaurant of bioscoop. Vanaf woensdag is die regel er niet meer. Er zijn geen regels meer voor een maximaal aantal bezoekers, zolang ze maar maar 1,5 meter afstand houden. Ook moet iedereen voor binnenkomst vragen beantwoorden over z’n gezondheid.

Sporten

Buiten sporten mocht al, maar vanaf 1 juli mogen ook sporthallen en sportscholen weer open. Ook plekken als judoscholen en dansscholen mogen weer open. Ook mogen ouders bij sportwedstrijden buiten weer langs de lijn staan.
Zelf kijken bij een voetbalwedstrijd mag ook weer. Al moet er ook in de stadions 1,5 meter afstand gehouden worden. Ook mogen fans niet zingen of schreeuwen om te voorkomen dat kleine spuugdruppeltjes voor besmetting zorgen.

Anderen lazen ook: 'Het virus houdt niet van lente' en andere corona-onzin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Yes ik kan dus weer met de trein Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.