Familie Ouders

Minder stress bij kinderen die gescheiden ouders beiden zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Ouders die gaan scheiden moeten vaak beslissen waar hun kinderen gaan wonen. Er zijn verschillende opties, maar die zijn niet allemaal even goed.

Zo hebben onderzoekers in Zweden ontdekt dat kinderen die bij één van hun ouders wonen, meer stress hebben dan kinderen die bij beide ouders wonen. Bijvoorbeeld de helft van de week bij mama, de rest van de week bij papa. Co-ouderschap, wordt dat genoemd.

Wonen bij één ouder

Kinderen die bij één ouder wonen, verliezen het contact met de familie en vrienden van de andere ouder. Dat zegt onderzoeker Jani Turunen. Ook maken kinderen zich vaker zorgen over de ouder bij wie ze niet wonen.

Elk jaar krijgen duizenden kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Uit het onderzoek blijkt dat ze zich minder druk maken als ze allebei de ouders vaak zien.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Meer kinderen wonen bij één ouder of Praten over scheiden in het Klokhuis.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn ouders zijn ook gescheiden

Mijn ouders zijn ook gescheiden. Ik ben wel meer bij mijn moeder, maar toch zie ik mijn vader vaak. En ik heb geen stress.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.