Een Amerikaanse militair showt een Black Hornet  Foto Reuters

Mini-drones voor militairen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het zijn net grote libelles en je hoort ze nauwelijks, de Black Hornets. Defensie koopt vandaag een set van deze mini-drones. Daarmee kunnen Nederlandse militairen op afstand de boel bespioneren.

De Black Hornets zien eruit als piepkleine helikoptertjes. Ze maken een zacht zoemend geluid en als ze in de lucht vliegen vallen ze niet op. Hoe klein zo ook zijn, ze kunnen veel. De drones zijn uitgerust met een scherpe camera die dankzij infrarood ook ’s nachts kan filmen. Wat de drone ziet, ziet degene die hem bedient ook op een schermpje. Je kunt van te voren een route voor ze programmeren. Maar de route is ook ter plekke te bepalen. De drones kunnen een half uur vliegen.

Handige hulpjes
De kleine spiekdrones zijn vooral handig voor militairen die verkenningen moeten doen in vijandig gebied. Zo kunnen ze zelf schuilen achter een heuveltje en ondertussen van een afstandje inspecteren waar de vijand zit en wat er verderop gebeurt. Handige hulpjes dus voor de militairen.

Anderen lazen ook: Welke drone kan mensen in nood het beste helpen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps