mondkapjes insecten anatoly konenko

Mini-mondkapjes voor insecten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Bijna iedereen heeft ze tegenwoordig wel thuisliggen: mondkapjes. Een Russiche kunstenaar vindt dat ook insecten ze moeten dragen, dus begon hij mini-mondkapjes te maken.

Kunstenaar Anatoly Konenko is gespecialiseerd in mini-kunst. Zijn nieuwste project: maskers voor insecten. ‘In deze moeilijke tijd moeten we begrijpen dat we niet alleen mensen moeten redden, maar ook dieren en insecten. Daarom heb ik een hele serie miniatuur-maskers gemaakt’, vertelt Anatoly. Er is nog niet gebleken dat insecten het coronavirus kunnen krijgen. 

Anatoly heeft maskers gemaakt voor allerlei kleine dieren. Kevers, wespen of sprinkhanen, maar ook voor bijvoorbeeld een krab. De dieren die hij gebruikt leven niet meer. Hij maakt de maskers met behulp van een microscoop en Anatoly gebruikt echte medische stof om ze te maken. Ze zijn tot in de details uitgewerkt, want je kunst zelfs het oor-elastiek groter of kleiner maken.

Wereldrecord

Anatoly Konenko is best een bekende kunstenaar. Hij staat met zijn werk in het Guinness Book of World Records. Anatoly maakte ooit het kleinste boek ter wereld. De boeken zijn nog geen millimeter groot.

Anderen lazen ook: Zo maak je een mondkapje van een sok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

grappig en leuk wat hij doet haha

grapig hoor dat beesten ondkapjes dragen maar wel jammer dat ze overleiden zijn.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps