Foto: AFP

Miniatuurhuisje Banksy verkocht voor 1,2 miljoen euro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hij is maar klein, maar toch leverde dit kunstwerk op een veiling omgerekend 1,2 miljoen euro op. Het is van de kunstenaar Banksy, die vaak plots kunstwerken achterlaat.

De kunstwerken van Banksy verschijnen vaak zomaar uit het niets. Zoals deze muurschildering op Valentijnsdag of dit superheldenschilderij voor een ziekenhuis. De kunstenaar is wereldberoemd, maar niemand weet precies wie hij is.

Modeldorp

Het miniatuurhuisje dat nu is verkocht werd vorig jaar gemaakt door Banksy. Hij liet het achter in een dorp met modelhuisjes, een soort Madurodam. De eigenaren van het modeldorp boden het kunstwerk deze week te koop aan op een veiling. Daar waren gelijk veel mensen in geïnteresseerd. De hoogste bieder betaalde er omgerekend 1,2 miljoen euro voor!

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Zuma Press

Ratten

In het huisje zit een paard, het lijkt dan ook op een stal. Op de zijkant van het huisje tekende Banksy een rat die bovenop een wiel lijkt te staan. De kunstenaar tekent vaak ratten, in de eerste lockdown zelfs op zijn eigen wc. Verder schreef hij op de muur van de stal de tekst 'Go big or go home'. Dat betekent zoiets als, 'als je iets doet, doe het dan goed.'

Graffiti

Het huisje komt ook voor in een bekende video van Banksy. In de zomer van 2021 plaatste hij een filmpje op Instagram over zijn graffiti-kunstwerken die hij in Groot-Brittannië op verschillende plekken had gemaakt. Het huisje zie je vanaf minuut 2:31 langskomen.

Anderen lazen ook: Kapot kunstwerk verkocht voor 22 miljoen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook