Beeld shutterstock

Minister: ga niet op schoolkamp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heel veel pech voor leerlingen van groep 8. Als het aan de minister van Onderwijs ligt, gaat er een dikke streep door de schoolkampen. Dit jaar dus geen kussengevechten en kampvuur als afscheid van de basisschool.

Op veel basisscholen was het afgelopen weken nog spannend: gaan we wel of gaan we niet op kamp? Gisteren kwam er teleurstellend nieuws uit Den Haag. 'Ga niet op schoolkamp' is het dringende advies van de minister van Onderwijs aan alle basisscholen van Nederland. Het risico op een corona-uitbraak is gewoon toch nog te groot.

Zelf beslissen

Het advies is geen keihard verbod. Scholen mogen er dus nog steeds zelf over beslissen. Maar de meeste scholen zullen zich waarschijnlijk aan het advies houden.

Zomerkampen

Andere kampen, die iets later in de zomervakantie gehouden worden, mogen wel doorgaan. Een kleine troost dus voor als je in groep 8 zit en je je verheugt pony-, zeil- of scoutingkamp.

Anderen lazen ook: Stelling: schoolkamp moet dit jaar verboden worden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook