Foto: ANP

Minister Helder draagt One Love-speld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een OneLove-bandje? Dat ging minister Conny Helder (Sport) te ver. Daarom droeg ze dinsdag een OneLove-speldje, tijdens de wedstrijd Nederland-Qatar.

OneLove staat voor gelijkheid van iedereen. Welke afkomst of huidskleur je ook hebt. En wie je ook bent, of op wie je ook valt. OneLove was een idee van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de KNVB.

Protest

Zij wilden de Oranje-aanvoerder een OneLove-bandje laten dragen tijdens WK-wedstrijden. Een protest tegen hoe Qatar sommige mensen behandelt. Zo worden de rechten van vrouwen, arbeiders en lhbti’ers geschonden in het land.

Geen bandjes

Maar FIFA verbood de OneLove-bandjes op het veld. Wie er toch een zou dragen, zou een gele kaart krijgen. Maar een minister kun je natuurlijk geen gele kaart geven. De ministers van België en Duitsland droegen wel een OneLove-bandje.

Subtiel speldje

Minister Helder koos dinsdag voor een speldje. Ze liet weten wel achter de gedachte van OneLove te staan. Maar ze wilde de leiders van Qatar niet boos maken. Dinsdag sprak ze met de ministers van Arbeid en Sociale Zaken over de situatie in het land. En zulke gesprekken wil ze blijven voeren, zei ze. Daarom droeg ze dinsdag een subtiel speldje. Het was zelfs zo subtiel, dat het op deze foto bijna niet te zien is.

Anderen lazen ook: 9x weetjes over het WK voetbal in Qatar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook