hennis

Minister Hennis stopt ermee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is gisteravond uit de regering gestapt. Als baas van het Nederlandse leger heeft zij fouten gemaakt en daarom stopt ze ermee.

Vorig jaar kwamen in het Afrikaanse Mali twee Nederlandse militairen om het leven toen daar onverwacht een ‘eigen’ granaat ontplofte. ‘Een ongeluk’, zei het ministerie van Defensie eerst. Maar uit onderzoek werd duidelijk dat de granaat van tevoren niet was onderzocht. Een slordige fout.

Als baas van het leger had minister Hennis ervoor moeten zorgen dat alles goed geregeld was voor de militairen die naar Mali gingen. En dat ze dus ook goed werkende spullen bij zich hadden.

Nieuwe regering

Gisteren vergaderde de Tweede Kamer over de fouten die gemaakt zijn. Hennis zei daar zelf dat ze op zou stappen omdat de fouten haar verantwoordelijkheid zijn. Vandaag werd bekend dat minister Klaas Dijkhoff Hennis gaat vervangen. Maar waarschijnlijk niet voor lang. De regering waar minister Hennis tot dinsdag in zat, bestaat nog maar heel even. Als het goed is, komt er binnen een paar weken een heel nieuwe regering. Veel mensen hadden verwacht dat Hennis dan opnieuw minister zou worden. Dat is nu onzeker.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Minister: 'Te veel leerlingen met dyslexie' of Minister hield niet van school.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps