ANP

Minister Slob: veel leerlingen blijven dit jaar zitten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Onderwijsminister Slob heeft slecht nieuws. Hij denkt dat veel kinderen dit schooljaar blijven zitten door de coronacrisis. Dat vertelde hij vanmorgen op de radio.

Volgens Slob hebben veel leerlingen dit schooljaar een achterstand opgelopen, omdat ze minder naar school konden. Hij hoopt dat de kinderen de achterstand nog kunnen inhalen zodra de scholen weer opengaan, maar dat is wel veel werk. Daarom denkt de minister dat dit niet altijd gaat lukken. In dat geval moeten kinderen een jaartje overdoen in dezelfde klas.

Stress

‘Er is heel veel stress bij kinderen op dit moment’, zei Slob. De minister is bang dat veel kinderen nog extra stress krijgen als ze al het schoolwerk voor de zomervakantie moeten inhalen. Daarom denkt hij dat in sommige gevallen kinderen beter kunnen blijven zitten. Dan kunnen ze de achterstand over een paar jaar verspreid inhalen.

Eindexamens

Slob had het niet alleen over basisschoolleerlingen, maar over alle leerlingen in Nederland. Vooral eindexamenleerlingen op de middelbare school hebben het lastig gehad. Deze week wordt bekend hoe de eindexamens er dit jaar uitzien. Vorig jaar gingen deze door de coronacrisis niet door.

Anderen lazen ook: Mensen zonder mondkapje op Bali moeten opdrukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook