Te veel kinderen met dyslexie

Minister: 'Te veel leerlingen met dyslexie'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Je kent vast wel iemand in de klas met dyslexie. Misschien heb je het zelf wel. De minister van Onderwijs maakt zich zorgen. Zij vindt dat er wel érg veel leerlingen met dyslexie zijn.

Wie dyslexie heeft, heeft moeite met lezen of schrijven. De letters lijken namelijk te dansen en van plek te verwisselen! Heel vervelend als je een boek leest.

Te veel verklaringen

Daarom kun je op school een dyslexieverklaring krijgen. Daarmee krijg je extra tijd voor toetsen, of kunnen vragen worden voorgelezen.

Maar volgens minister Jet Bussemaker van Onderwijs zouden er in Nederland te veel dyslexieverklaringen worden gegeven. Wetenschappers hebben onderzocht dat ongeveer één op de tien mensen dyslexie heeft. Maar op sommige scholen in Nederland hebben wel twee op de tien leerlingen zo'n verklaring!

Valt het wel mee?

Veel onderzoek naar dyslexieverklaringen is er nog niet naar gedaan in Nederland. Maar toch maakt de minister zich zorgen. Zouden zoveel leerlingen écht dyslexie hebben? Of valt het in sommige gevallen wel mee?

De minister wil dat dat wordt uitgezocht. Ook moeten er betere lessen komen voor leerlingen met die moete hebben met lezen of spelling. 

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Of de leesmethodes zijn niet geschikt voor een grote groep kinderen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.