pexels

Minister wil nieuwe regels voor hondenfokkers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Mopshondjes met een korte snuit en uitpuilende oogjes: veel mensen vinden het hartstikke schattig. Voor de honden zelf zijn deze afwijkingen vaak minder leuk. Ze kunnen zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen. Daarom komen er nieuwe regels voor hondenfokkers.

Door de populariteit van hondjes met korte snuitjes worden in hondenfokkerijen steeds vaker honden gefokt met schedel- of snuitafwijkingen. De honden hebben last van uitpuilende ogen, ademnood, hoofdpijn, oververhitting en kunnen soms hun ogen niet dichtdoen. En dat moet maar eens afgelopen zijn vindt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Controle

De minister schreef daarom een brief naar de Tweede Kamer met daarin nieuwe regels voor de hondenfokkers. Door de nieuwe regels kan de Dierenbescherming voortaan beter controleren of de regels worden nageleefd. Als je een hond bij een fokker wilt kopen, mag je bijvoorbeeld niet vragen om een hond met uiterlijke afwijkingen.

Anderen lazen ook: Elke hond zijn eigen paspoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mij lijkt een mops hond leuk

het is echt zielig voor een mops hond!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.