Zijlstra

Minister Zijlstra jokt en stapt op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

‘Sorry! Ik heb gejokt! Ik stap op!’ Halbe Zijlstra stopt als minister van Buitenlandse Zaken. Dat vertelde hij gisteren aan de Tweede Kamer. Hij moest tijdens die toespraak een beetje huilen en werd getroost door premier Rutte.

Deze week kwam uit dat Zijlstra had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Dat ontdekte een journalist van de Volkskrant.

Verzonnen

Zijlstra had aan verschillende mensen en op verschillende plekken verteld dat hij in 2006 Poetin had ontmoet. Maar dat verhaal blijkt verzonnen. Zijlstra had het verhaal ‘geleend’ van een oud-directeur van Shell die wél echt bij Poetin op bezoek was. Het verhaal dat de minister vertelde was dat hij achterin het zaaltje zat en dat hij Poetin hoorde vertellen over zijn plannen om Rusland groter te maken.

Rusland

Poetin zou hebben gezegd dat hij vindt dat landen als Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan eigenlijk bij Rusland horen. Zijlstra vond dat de wereld moest weten wat Poetin van plan is, en daarom deed hij alsof hij zelf bij de bijeenkomst aanwezig was.

Overdreven

De Shell-directeur vertelde deze week ook nog eens dat Zijlstra het verhaal een beetje overdreven had. Toen de leugen was uitgelekt, lieten veel Kamerleden meteen al weten dat ze een jokkende minister echt niet vinden kunnen. Zijlstra is het daar mee eens en daarom stapte hij zelf op.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Memory met de nieuwe ministers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat minister Halbe Zijlstra niet moet liegen want dat is verkeerd daarom ben ik geschokt dat hij liegt want als hij over de economie liegt, gaat alles fout.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps