halbe

Minister Zijlstra jokte over gesprek met Poetin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Sorry! Ik heb gejokt! Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra gaf het vandaag zelf toe. Hij heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. 

Halbe Zijlstra vertelde aan verschillende mensen en op verschillende plekken dat hij in 2006 de Russische president Vladimir Poetin had ontmoet. Maar vandaag vertelde hij in een interview met de Volkskrant dat hij dat verhaal verzonnen heeft.

Zijlstra zegt dat hij het verhaal heeft ‘geleend’ van iemand die wel echt bij de ontmoeting in een buitenhuis van Poetin aanwezig was. Het verhaal dat de minister vertelde was dat hij achterin het zaaltje zat en dat hij Poetin hoorde vertellen over zijn plannen om Rusland groter te maken. Poetin zou hebben gezegd dat hij vindt dat landen als Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan eigenlijk bij Rusland horen. 

Grote fout

Zijlstra is nog niet zo lang minister. Toen zijn partij hem voorstelde als minister, twijfelden sommige collega's of hij wel genoeg ervaring had om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Het verhaal over de ontmoeting met Poetin, werd door zijn partij toen gebruikt als bewijs dat hij juist wél ervaring had en ook veel belangrijke mensen kent.

Of Halbe Zijlstra na het uitlekken van zijn leugentje minister mag blijven, is nog onduidelijk. Wat premier Mark Rutte betreft heeft Zijlstra een ‘grote fout’ gemaakt, maar mag hij wel zijn baan houden.

Grappen

Veel andere partijen vinden dat Halbe Zijlstra eerst maar eens moet uitleggen hoe het precies zit.

Op Twitter worden intussen al volop grappen gemaakt over Halbe Zijlstra en zijn verzonnen ontmoeting met de Russische president. 

Bestand

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Memory met de nieuwe ministers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zag ik dat nou goed, aarzelde Rutte om te zeggen dat hij dat AL LANG wist. Natuurlijk is er destijds over gesproken. Het is trouwens niet Poetin, die uit wil breiden maar de EU.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.