Rutte en Asscher aan de wandel
Kijk Nou!

Ministers in hun 'gewone kloffie' op pad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Normaal dragen politici een chic pak met stropdas, of een stijlvolle jurk. Maar deze week gingen de leden van het kabinet in hun 'gewone kloffie' op pad. Een dagje uit met alle ministers!

De zomervakantie is bijna voorbij. Ook voor de politici in Den Haag. Straks moeten premier Mark Rutte en zijn ministers weer aan de bak!

Maar voor het zover is, genieten ze nog even van het lekkere weer. Met de hele politieke club gingen de kabinetsleden een dagje uit: naar Delft. 

Premier Rutte en kabinet aan de wandel in DelftDe ministers en staatssecretarissen (een soort hulpjes van de ministers) bezochten het Prinsenhof in Delft. In dat bijzondere gebouw werd in 1584 Willem van Oranje vermoord. Precies: de 'vader des vaderlands'!

Premier Rutte en kabinet aan de wandel in DelftHet 'dagje uit' is bedoeld om vast na te denken over alle politieke zaken die komend jaar gaan gebeuren. Maar natuurlijk wordt er ook nog even lekker nagepraat over de vakantie. Zo was minister Hennis van Defensie naar Tanzania geweest! 

Premier Rutte en kabinet aan de wandel in DelftHet gebeurt niet vaak: premier Mark Rutte die in zijn spijkerbroek de pers te woord staat. Naast hem staat vicepremier Lodewijk Asscher. Die valt voor Rutte in als de premier iets anders te doen heeft.

Premier Rutte en kabinet aan de wandel in DelftEn ja, als je dan toevallig als bezoeker in het Prinsenhof bent, dan wil je ook wel even op de foto met deze twee politieke beroemdheden. Smile!

Premier Rutte en kabinet aan de wandel in DelftPremier Rutte kan het niet laten: zelfs op zijn vrije dag schudt hij handjes. Want zelfs in z'n spijkerbroek is hij de baas van het land!

Wil je meer nieuwsfoto's bekijken? Op Kidsweek.nl/kijknou vind je er nog veel meer!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk, want ministers moeten ook vrij hebben!! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps